Heerlijk ontbijten met deze Koffie-Chocolade Cheesecake!

Ontbijten met taart, dat wil toch iedereen! Vanaf het moment dat de nieuwe smaak koffie van Optimel yoghurt Griekse stijl in de winkel ligt, ben ik al aan het broeden op nieuwe recepten om uit te proberen. Er zijn al eens muffins mijn oven uitgerold, maar die cheesecake lonkte ook. En dan ook het liefst met iets van chocolade erbij. Want koffie en chocolade dat is in mijn ogen toch wel de meest ultieme combinatie. Het ontbijt is sowieso mijn favoriete maaltijd, dus daar besteed ik graag wat extra tijd en aandacht aan. Je maakt hem 1 keer en hebt er 4 ochtenden plezier van. Hoe klinkt dat? En het is weer eens wat anders dan havermout of een bak kwark met fruit of noten. Deze Koffie-Chocolade Cheesecake is volledig verantwoord en een feestje op je bord. Je hoeft hem natuurlijk niet als ontbijt te eten. Hij kan ook heel goed als tussendoortje bij een kop koffie of thee. Het kost even wat tijd en moeite maar dan heb je ook wat…

De hoeveelheden in dit recept zijn gebaseerd op een kleine springvorm met een doorsnee van 19cm (van de HEMA). Ik haalde er 4 grote stukken uit. Als je de hoeveelheden verdubbelt kun je er een grote taart van maken.

Ingredienten:
Bodem: 
– 25 gram amandelmeel
– 30 gram fijne havermout
– 50 gram ongezouten, ongebrande cashewnoten in stukjes gehakt
– 10 gram ongezoete cacaopoeder
– 30 gram dadelstroop (alternatief: agavesiroop of honing)
– 50 gram roomboter (alternatief kokosolie)

Vulling: 
– een hele pot Optimel griekse stijl koffie (450 gram)
– 100 gram Philadelphia cream cheese light
– 1 zakje Nescafe espressopoeder opgelost in 4 eetlepels water
– 6 gelatineblaadjes

Bereidingswijze:
De bodem – Leg een stukje bakpapier op de bodem van de springvorm. Roer in een kom het amandelmeel, de havermout, noten en cacaopoeder door elkaar. Smelt de boter in een pan en roer de dadelstroop erdoor. Neem de pan van het vuur en roer het mengsel erdoor. Verdeel alles over de bodem van de springvorm en druk stevig aan. Zet de bodem voor minimaal 15 minuten in de koelkast.

De vulling – Week de gelatineblaadjes 5 minuten in een bakje koud water. Meng de Griekse yoghurt samen met de cream cheese in een kom goed door elkaar. Zorg dat er geen klontjes meer in zitten. Knijp de gelatineblaadjes uit en leg ze in een pannetje. Voeg hier de opgeloste koffie aan toe en verwarm al roerend op laag vuur tot de gelatine is opgelost. Laat de gelatine een beetje afkoelen en voeg de gelatine vervolgens al roerend bij het yoghurtmengsel.

Neem de bodem uit de koelkast en schenk de vulling hierop. Laat je Cheesecake minimaal 2 uur in de koelkast opstijven of tot de volgende ochtend voor het ontbijt. Als hij klaar is, kun je de Cheesecake nog versieren met cacaopoeder, koffieboontjes of noten. Ik heb hem hier op de foto versierd met Crunchy Chocolate Powder van Mr Flavor, wat cacaonibs en een paar Whey balls van de Body & Fitshop.

Ga er even voor zitten en geniet!!

Voedingswaarde per stuk (1/4e taart): 380 kcal, 19,4 gram koolhydraten, 18,4 gram eiwitten, 24,6 gram vetten, 1,5 gram vezels

 

 

Heerlijk ontbijten met deze Koffie-Chocolade Cheesecake!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven