Oven baked oats met appel, rozijnen, walnoten en kaneel

De gezonde variant van een warme appeltaart! Heerlijk als ontbijt, of wanneer je er maar trek in hebt.

Havermout past heel goed in een uitgebalanceerd voedingspatroon. Het bevat veel vitamines, eiwitten en mineralen. Daarnaast is het vetarm, bevat het langzame koolhydraten en is het een bron van vezels die een goede spijsvertering en stofwisseling bevorderen.

Voorbereidingstijd: 10 minuten | In de oven: ca. 35 minuten | Porties: 1

INGREDIENTEN

  • 40 gram havermout
  • 15 gram walnoten
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 middelgrote appel
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 25 gram rozijnen
  • 8 gram lijnzaad

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de appel in hele kleine stukjes
  • Hak de walnoten grof
  • Doe alle ingrediënten in een ovenvaste kom en meng alles goed door elkaar
  • Plaats het schaaltje in de oven en stel de tijd in op 35 minuten

VOEDINGSWAARDE

  • Kcal 458
  • Eiwitten 10,8 gram
  • Koolhydraten 57 gram
  • Vet 18,6 gram
  • Vezels 8,7 gram

Inspiratie: fitgirl.nl

Oven baked oats met appel, rozijnen, walnoten en kaneel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven