Personal Training

Waarom Personal Training?

Personal training is één van de meest effectieve manieren om je doelen te behalen. Waarom is een personal trainer ook iets voor jou? Hieronder geef ik vijf redenen waarom ook jij zou moeten trainen met een personal trainer!

1. Een personal trainer zorgt ervoor dat jij je doelen behaalt

Iedereen heeft een ander doel. De één wil gewoon lekker kapot gaan tijdens een training, een ander traint met een sportspecifiek doel zoals het verbeteren van de spierkracht ten behoeve van het lopen van een marathon en weer een ander vindt het heerlijk om aan de ijzers te hangen en zijn of haar shape te verbeteren. Misschien vind jij het lastig om te bepalen hoe je moet beginnen?  En met welke oefeningen bereik je het optimale resultaat? Een personal trainer heeft deze kennis en stelt een persoonlijk programma samen die op jouw doelen aansluit. Met deze persoonlijke aandacht, doelgericht programma  en de juiste oefeningen haal je het maximale resultaat uit je training. Kortom, een personal trainer leert je hoe je effectief traint met de juiste techniek.

2. Een personal trainer is jouw stok achter de deur

Je wilt wel afvallen en fitter worden. Je wilt die ronde billen krijgen of een betere conditie. Waarom lukt het dan steeds niet? Wat houd je tegen? Geen tijd, druk druk druk, geen zin, nu even niet, andere prioriteiten, noem het maar op die excuses. Een personal trainer is een goede stok achter de deur om toch die sporttas te pakken en die sportschoenen aan te doen. Er wacht iemand speciaal op jou en je wil niet voor niets betalen. Met een personal trainer train je wanneer het jou uitkomt: vroeg in de ochtend of juist na je werk aan het einde van de dag. Daarnaast weet een personal trainer je altijd te motiveren, zodat je met een lekker voldaan gevoel weer naar huis gaat, ook al had je geen zin. Want na een training voel je je altijd beter dan ervoor!

3. Een personal trainer helpt je om jouw grenzen op te zoeken

Iedereen kent wel dat gevoel dat je tijdens het trainen langzaam moe begint te worden en je spieren beginnen te verzuren. Wanneer je alleen traint komt dan meestal de gedachte boven: “Het is goed geweest, ik stop ermee”. No way dat dit gebeurt wanneer je traint met een personal trainer! Die motiveert jou altijd om net dat stapje extra te zetten en net die laatste herhaling extra eruit te persen die je zelf niet zou doen. Hierdoor worden je grenzen verlegd en boek je een maximaal trainingsresultaat. 

4. Een personal trainer bedenkt gevarieerde en uitdagende trainingen

Wanneer je zelfstandig traint, werk je meestal gedurende 6 tot 8 weken steeds hetzelfde trainingsschema af. Best saai en eentonig toch?! Trainen met een personal trainer is nooit saai. Iedere training is anders en iedere training daagt jou weer op een andere manier uit. Niets is namelijk zo saai als steeds hetzelfde trainingsrondje volgen. Door alle spiergroepen te trainen, maar steeds met verschillende oefeningen af te wisselen, stimuleer je je lichaam telkens op een andere manier. Meer als resultaat meer fun en meer effectiviteit! 

5. Een personal trainer laat je veilig trainen

Een Personal Trainer let op je houding, weet precies wat jouw lichaam aankan en weet hoe je met signalen van je lichaam moet omgaan. Verkeerd trainen of doortrainen met pijn kan vervelende blessures veroorzaken. Trainen met een personal trainer betekent dus veilig en pijnvrij trainen.  

Schuiven naar boven