Skinny Apfelstrudel met warme vanillesaus

Het is buiten bijna zomer, maar ik dacht vanmorgen toen ik de appels in mijn fruitschaal zag opeens aan de lekkerste snack tijdens de wintersport: Apfelstrudel met warme vanillesaus! Het water liep me in de mond…#zinin

Alleen die Apfelstrudel met vanillesaus en vaak ook nog een laag poedersuiker erop is niet de meest caloriearme snack helaas. Dat moest anders kunnen met de ingrediënten die ik in huis had, en dan de #skinny variant. Hier komt ie!

Ingrediënten voor een 1-persoons portie:

  • 1 kleine appel
  • 20 gram rozijnen
  • 10 gram grof gehakte walnoten
  • een theelepel kaneel
  • een beetje zoetstof voor de zoetekauwen
  • 100ml Optimel vanillevla

Hoe te maken?

Schil de appel en snij hem in kleine stukjes. Bestrooi de appelstukjes met de kaneel en evt zoetstof en hussel door elkaar. Plaats de appelstukjes in een magnetronbestendig bakje voor ca een minuut op vol vermogen in de magnetron. Voeg vervolgens de walnoten en rozijnen toe en hussel alles door elkaar. Plaats het bakje nog een minuutje op vol vermogen in de magnetron. Roer alles nog een keer goed door en schep de warme appelmix op een bordje. Doe nu in je bakje 100ml Optimel vanillevla en verwarm dit ca 45-60 seconden in de magnetron tot het warm en dun is geworden. Blijf erbij want het kookt snel over. Giet de warme vanillesaus over de warme appelmix. Klaar is je Skinny Apfelstrudel met vanillesaus. Enjoy!

Voedingswaarde per 1-persoonsportie:

  • 235 kcal
  • 34,8 gram koolhydraten
  • 6,1 gram eiwitten
  • 7,1 gram vetten
  • 3 gram vezels

Met maar 235 kcal per portie is deze skinny apfelstrudel een ideale snack voor op je trainingsdag. Vanwege de appel en rozijnen is deze snack relatief koolhydraatrijk. Een ideaal tijdstip om te eten is dan ook na je training als je je energie weer goed moet aanvullen. Maar ook als ontbijt of gewoon tussendoortje natuurlijk lekker 🙂

Als je een beetje meer tijd hebt is, kun je deze snack ook prima maken met een korstje erom. Het wordt dan uiteraard iets calorierijker. Schep dan de appelvulling in een velletje filodeeg (filodeeg is minder vet dan ander deeg) en plaats het 25-30 minuutjes in de oven op ca 180 graden.

Ik ben benieuwd of jullie hem net zo lekker vinden als ik…

Liefs, Merit

 

Skinny Apfelstrudel met warme vanillesaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven